
Vegansk äppelpaj för hela familjen! Vi firar denna fina lördag då snön äntligen lagt sig på backen med gofika!
Sugen på något gott som inte tar en evighet att göra och dessutom är veganskt, sockerfritt och glutenfritt? I dag gjorde jag och min lilla treåring en vegansk äppelpaj utan socker. På så vis kan hela familjen äta den. Toppenbra smulpaj! Att den blev glutenfri var bara flax och något jag normalt sätt inte bryr mig om eftersom ingen i familjen har celiaki. Men det är ändå bra att skriva ut för alla de som har det.
Vegansk äppelpaj. Sockerfri och glutenfri
- 1 dl hasselnötter
- 1 dl sötmandel
- 5 st urkärnade dadlar
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk kanel
- 2 msk kokosolja
- en nypa salt
- 2 dl havregryn
- 2 äpplen
Börja med att mixa hasselnötter, mandlar, dadlar, vaniljpulver, kokosolja och salt i en mixer. Blanda sedan ihop blandningen med havregryn.
Skala äpplena och dela dem på mitten. Kärna ur och skiva upp. Smörj en mindre pajform med olja och lägg upp äppelskivorna i hela botten av pajformen. Krydda med kanel.
Sprid ut nöt- och havreblandningen över äpplena och grädda i ugnen 175°C i 20-30 min.