Vegansk omelett på kikärtsmjöl

Enkel lunch, eller varför inte brunch? Fullproppad med protein och nyttigheter! Mitt recept på vegansk omelett som du kan fylla med allt gott du har hemma. Eller äta precis som den är.

vegansk omelett

Jag ville dela med mig av det här grundreceptet på vegansk omelett gjord på kikärtsmjöl. Just den här gången gjorde jag en härlig hummus till som jag, tillsammans med goda grönsaker, fyllde min omelett med. Vid andra tillfällen har jag haft i potatis för en spansk omelett. Möjligheterna är oändliga.

vegansk omelett på kikärtsmjölPersonligen älskar jag kikärtsmjöl. Jag gör allt möjligt med det faktiskt. Bröd, omelett, pannkakor, plättar osv. Just torrvaror vurmar jag lite extra för då jag tycker om att fylla upp skafferiet med saker som håller. I många fall kan man ersätta vetemjöl rakt av med kikärtsmjöl och få i sig massa proteiner på köpet. Kikärtsmjöl suger åt sig vätska bra och håller ihop fint om en smet får stå och svälla en stund.

Vegansk omelett på kikärtsmjöl

  • 1 dl ekologiskt kikärtsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 msk näringsjäst
  • 1/2 msk bakpulver eller bikarbonat
  • flingsalt Wild Garlic
  • vitlökspulver
  • gurkmeja
  • grill- eller allkrydda
  • torkad kirskål

Blanda alla torra ingredienser först. Blanda sedan ner vätskan. Låt smeten stå och svälla i cirka 20 minuter.

Stek i lite olja på medelhög värme i en stekpanna med lock på. Stek i 5-10 min. Ta av locket och låt känn om den är kladdig på ovansidan. Beroende på hur tunn omeletten är bör man inte behöva steka den på bägge sidor. Om du gör en spansk variant med kokt potatis och lök kommer den bli tjockare och kräver antagligen stekas på båda sidor.

Fyll din omelett med valfria ingredienser. Denna fyllde jag med hummus, vit sparris, rivna morötter, tomat, champinjon och bladpersilja. Mumsigt värre!

IMG_3350 - vegansk omelett

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.