I dag gjorde jag veganska våfflor som varken innehåller gluten eller socker. Helt klart ett nyttigare alternativ för den som önskar det. De här små godbitarna är något matigare än traditionella våfflor och jag serverade dem med kokosgrädde, färska bär och passionsfrukt.
Jag är inte den som utesluter socker helt ur min kost (även om jag säkert borde det) men däremot har vi inte introducerat socker för vår dotter på 2 1/2 år. Vid sådana här tillfället uppskattar jag verkligen att vi kan äta samma sak och därför sötade jag inte våfflorna.
I efterhand slog det mig att de här är fullproppade med protein. Hur bra som helst! Släng fram våffeljärnet lite oftare, de här är superbra som frukost eller mellanmål.
Recept på veganska, glutenfria och sockerfria våfflor
- 1,5 dl kikärtsmjöl
- 0,5 dl risprotein
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm ekologisk vaniljpulver
- 3 dl havremjölk
- 2 msk vatten
- 2 msk kokosolja
- 0,5 dl potatismjöl
- salt
Låt smeten svälla i 10-15 min. Grädda med mjölkfritt margarin på medelhög värme i järnet.
Servera med kokosgrädde och färska bär.