Tips till helgen, världens enklaste frukost! Mättande och nyttigt dessutom. Avokado innehåller nyttigt fett och är full av näring i form av 18 essentiella, 14 mineraler, protein, aminosyror, fibrer, karotenoider, omega 3 och vitamin B, C, E och K.
Avokado passar väldigt bra med citrus och citronsaft förhindrar även avokadon från att bli brun när den är skalad. Jag kryddar även med färdig blandning av havsalt, nori-flingor, gula senapsfrön, svarta pepparkorn, korianderfrön, basilika, chili, lök, oregano, persilja, rosmarin, timjan, vitlök, rosa pepparkorn, citronskal, sellerifrön, lövblad, ringblomblad och kornblomblad.
Knäckebröd med avokado
- 2 crisp rye / finn crisp
- 1 avokado
- citronsaft
- extra virgin olivolja
- svartpeppar
- mediterranean flower salt
- sesamfrön
Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Gröp ur kötten med en sked. Skiva upp varje halva och lägg på knäckebröden. Tryck ut skivorna så de täcker varje bröd. Droppa över rikligt med citronsaft.
Ringla över olivolja och strö på kryddorna och toppa sist med sesamfrön.
Man kan tro att detta kanske är torra mackor att äta, men det är verkligen helt tvärtom. Avokadon är så otroligt krämig. Jag älskar kombinationen av krispigt knäcke med mjuk och härlig avokado. Mums!