Här kommer recept på världens godaste sätt att äta brysselkål på, nämligen rostad brysselkål med balsamvinäger och hampa… och massa annat! Salt möter syra möter sött.. alltså mums. Det är som att man slår på alla små smaktrummor i käften, BAM!
Kvar i skafferiet låg efter julen en påse brysselkål som fortfarande var fin. Perfekt! Den här rätten tog inte ens 20 minuter att slänga ihop. Prisad vare Airfryern!
Den här rätten går att servera som en sidorätt, eller mer som ett snacks. Jag äter en skål rakt upp och ner utan tillbehör. Kanske säger mer om mig visserligen.
Rostad brysselkål med balsamvinäger och hampa
- Färsk brysselkål
- Sockerfri fibersirap, agavesirap eller ljus sirap
- Olivolja
- Salt
- Balsamvinäger
- Vitlökspulver
- Hampafrön
- Näringsjäst
Bristen på måttangivelser är ingen miss. Det här är ett sånt där ”ta efter tycke och smak”-”lite på känn”-recept.
- Börja med att rensa brysselkålen. Ta bort de yttersta skadade bladen och skär av det som blivit mörkt från lilla stjälken.
- Kör brysselkålen i en airfryer i 15 min 750°C. Spraya först över lite olja. Skaka om efter halva tiden så blir det lika krispiga överallt.
- Ringla över balsamvinäger och sirap över den krispiga brysselkålen. Strö över önskad mängd salt, vitlökspulver, hampafrön och näringsjäst. Servera!
Tips! Byt ut brysselkålen mot broccoli. Fryst funkar utmärkt i airfryer!