Gurksallad med jordnötssmör låter kanske inte så gott egentligen? Men jag är väl knappast den enda som använder Instagram och TikTok som fullkomligen översköljs av recept på gurka just nu. Till slut kunde jag inte motstå att testa själv. Det ser så gott ut! Följde inget direkt recept men slängde ihop utifrån olika recept jag sett. Det blev sååå jääääävla gott! Crunchy, salt, hetta… mmm…. Är det rimligt att lunchen bestod av en hel gurka? Kanske inte men det struntar jag i. Jag ställer mig glatt i ledet till gurkfrälsta 🥒
Gurksallad med jordnötssmör
- 1 gurka
- 3 msk sojasås
- 1 msk jordnötssmör
- 1 tsk MSG (valfritt)
- 0,5 tsk chili
- svartpeppar
- 1 msk sesamfrön
Skär gurkan som du önskar. Man kan skära med kniv, använda mandolin, spiralizer etc. Jag använde ett fiffigt verktyg som ser ut som en stor pennväsare som gör fina spiraler.
Blanda alla övriga ingredienserna i en skål eller på ett fat och blanda med gurkan. Om man vill kan man pressa ut vätskan ur gurkan först. Personligen tycker jag om vätskan som blir. Den är otroligt smakrik och härlig!
Jag äter salladen som den är utan tillbehör, men det är såklart upp till var och en!
PS: På tal om att veganer bara äter gurka och således också ofta trillar ihop som följd av proteinbrist. Eller? Hör mig snacka lite om fördomar och fördelar med att vara vegan i SportHälsas podcast. Länk till Spotify här och Apple Podcaster här!