Har haft seriös craving efter ramensoppa i några veckor nu och tog äntligen tag i saken. Dagens recept är alltså ramensoppa med tofu! Jag älskar soppor som har en buljong i basen och ramen har den där perfekta balansen i smaker tycker jag. Däremot har jag haft svårt att få till smakerna och blev därför väldigt glad när jag hittade färdig Ramen Soup Base från Kikkoman. Vegansk och smidig!
Man kan ju ha nästan vad som helst i sin soppa. Grönsaker, kål, bönor etc. Jag valde tofu, champinjoner, vårlök, aubergine och favabönor. Nudlar då? Jag hoppade över dem helt faktiskt, men bara för att mina favoriter, färska udonnudlar, inte fanns på affären. Det är otroligt mättande även utan nudlarna.
Ramensoppa 2 portioner
- 180 g tofu
- 4 champinjoner
- 0,3 aubergine
- 1 dl favabönor (frivilligt)
- 2 vårlökar
- 4 msk Kikkoman Ramen Soup Base
- 2 tsk japansk soja
- 5 dl kokande vatten
- lite olja för stekning
Börja med att pressa ut vätska ur tofun. Lägg hushållspapper runt och ställ något tyngre på. Tofun tar åt sig smaker bättre när den är pressad och konsistensen blir trevligare.
Skiva aubergine och salta. Ställ åt sidan en stund tills du ser vätskedroppar. Pressa sedan ut vätskan.
Skiva champinjoner och stek i lite olja. Tillsätt tofun skuren i medelstora tärningar och aubergine skuren i mindre bitar. Stek allt tills de fått fin färg. Tillsätt favabönor.
Häll 2 msk Kikkoman Ramen Soup Base i varje serveringsskål och tillsätt 2,5 dl vatten. Blanda och tillsätt sedan grönsakerna. Hacka en varsin vårlök till varje skål och strö över. Servera!