Green Goddess. Lika god, som mättande, som nyttig – OCH snyggt namn 💚 Tekniskt sett tror jag det är själv dressingen man kallar för Green Goddess. Jag gör salladen på kål och lök. Hade jag haft gurka hemma så hade jag haft i det med. Green Goddess – Kale yeah!
Min Green Goddess-dressing är krämig, syrlig och smakrik. Gudomligt god till mycket och jag rekommenderar varmt att variera själva salladen. Själva dressingen lyfter verkligen salladen! Den här salladen är kall, men den funkar fint till exempelvis grillade grönsaker med.
Green Goddess – Kale yeah! Dressing + Sallad
- 3 msk citronjuice
- 3 msk vatten
- 1–2 kruka färsk basilika
- 1 msk extra virgin olivolja
- 1 nypa Himalayasalt
- 2 msk näringsjäst
- 0,5 dl valfria nötter
- 2 klyftor vitlök
Lägg alla ingredienser till dressingen i en mixer och mixa ihop till en slät dressing. Späd ut med mer vatten om den blir för tjock.
Till själva salladen hackade jag upp vitkål, grönkål och lite gul lök. Passade underbart till dressingen. Rör ihop och servera. Toppa med färsk basilika och lite citronzest.
Vill man använda fler och andra örter än basilika, så kör hårt. Just nu har vi mycket basilika hemma då vi odlar det i en hydroponisk odling. Jag fick Click and Grows Smart Garden (reklamlänk via APPRL) i födelsedagspresent av min man. Det växer så det knakar!