Vegan blomkålsvingar i ugn

Vegan blomkålsvingar som dessutom är glutenfria, paleo- och ketovänliga. Det perfekta snacket? Möjligen! Här hemma gick det i alla fall hem storslaget. Väldigt enkelt att tillaga och resultatet blir små smakrika krispiga blomkåls”vingar” perfekta att dippa i din favoritdip. ”Vadå vingar?” kanske du tänker nu? Ja, men namnet anspelar på kycklingvingar, och närmare bestämt buffalo wings. Men detta är ett betydligt nyttigare alternativ utan lidande.

Jag tillagar mina i ugnen och slipper på sätt all olja. Man kan såklart fritera dem eller använda en air fryer om man så önskar.

vegan blomkålsvingar

I mitt recept kryddar jag inte så det blir så värst starkt, eftersom vi har en sexåring här. Om man vill kan man såklart slänga i ännu mer hetta! Traditonella buffalo wings är helt klart betydligt mer starka med cayenne, chili, gurkmeja, ingefära, koriander, oregano, paprika, peppar, spiskummin och vitlök.

Vegan blomkålsvingar passar perfekt när man är många och vill servera plockmat. Vi åt dem med morots- och gurkstavar, ärtskott, dip på iMat Fraiche och äppelchutney med chili. De passar också utmärkt som tillbehör till andra rätter.

Vegan blomkålsvingar

 • 1 huvud färsk blomkål
 • 1 dl kikärtsmjöl
 • 1 dl mandelmjöl
 • 1,5 dl havremjölk
 • 2 msk bjäst
 • 1 tsk lökpulver
 • 1 tsk vegeta
 • 2 tsk paprikapulver
 1. Vispa samman kikärtsmjöl, mandelmjöl, bjäst, lökpulver, vegeta och paprikapulver i en stor skål. (Tillsätt även cayenne, chili, gurkmeja, ingefära, koriander, oregano, paprika, peppar, spiskummin och vitlök för starkare vingar).
 2. Vispa ner även havremjölken och ställ smeten åt sidan.
 3. Rensa blomkålen och bryt upp små buketter.
 4. Lägg blomkålen i skålen med smeten och rör ihop. Se till att de täcks totalt av smet.
 5. Placera ut blomkålen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
 6. Tillaga i ugnen på 230°C i 30–40 minuter. Vänd dem efter halva tiden.
 7. Servera direkt. Gärna tillsammans med en dip!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras