Thaiinlagd chiligurka 🌶🥒

Thaiinlagd chiligurka är något av det absolut godaste som finns! När jag äter på Koh Phangan Södermalm får man det som tillbehör till Tzai Satey. Så sjukt enkelt litet tillbehör men ack så gott. Och väldigt enkelt att göra själv! Thaiinlagd chiligurka passar som tillbehör till det mesta och även att krydda upp en sallad med.

Thaiinlagd chiligurka

Nu när min chili hade växt till sig och skördats så kände jag att det var ett utmärkt tillfälle att göra thaiinlagd chiligurka av en del av skörden. I en drömvärld hade jag väl skördat min egen gurka men riktigt där är min odling inte hemma. Nästa år hoppas jag på både att ha såväl gurka som zucchini, pumpa, tomat och annat gott!

Thaiinlagd chiligurka.

Thaiinlagd chiligurka 🌶🥒

  • ½ gurka
  • 0,5 chili
  • 1 msk vatten
  • 1 msk ättika 12%
  • 2 msk socker
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 krm salt

Skiva gurkan tunt med hjälp av en mandolin eller osthyvel. Skär upp chilin i tunna bitar.

Blanda samman lagen av vatten, ättika, socker, sesamolja och salt i en burk och lägg i gurkan och chilin.

Dagen efter har du det perfekta tillbehöret som passar till mesta!

thaiinlagd chiligurka

Det är så himla spännande med min chili. Jag fick frön av min syster och svåger på lite olika sorter. Nu vet jag inte alls vad som är vad och de varierar hejvilt i hetta. Jag tränar upp mig att äta mer stark mat för jag tycker det är gott, men min mun tycker inte det. Det är helt klart roligare och mer motiverande att prova rätter med chili i när man har odlat den själv. Den här varma sommaren var rena drömmen för mina fina chiliplantor!

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras