Matig kålsallad – perfekt för utflykten

kålsallad

Jag slängde ihop en kålsallad på lite vad som fanns hemma. Den blev så himla god att jag bara måste dela med mig av receptet. Den är matig, fräsch och lätt att göra. Klarar sig fint i kylen och helt perfekt att ta med sig på utflykten i en matlåda. Den funkar också väldigt fint till grillat. Jag har i receptet inte angivet några mått. Det känns överflödigt, ta så mycket du vill!

Matig kålsallad

  • Rödkål
  • Salladskål
  • Purjolök
  • Gurka
  • Soltorkad tomat
  • Röda eller gröna linser
  • Pumpakärnor
  • Italiensk salladskrydda
  • Extra virgin olivolja
  • Äppelcidervinäger

Skölj alla grönsaker och skär upp kålen och purjolöken tunt. Strimla med en mandolin om det är lättare. Skär upp gurkan i större kuber. Skär även upp den soltorkade tomaten om den inte är köpt färdigstrimlad.

Blanda ihop allt tillsammans med linserna. Det är smidigt att köpa förkokta på tetra och bara skölja av och hälla ner i salladen.

Krydda rikligt med italiensk salladskrydda och ringla över olivolja och äppelcidervinäger. Blanda ihop och servera!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.