Här kommer ett recept på persiljesallad med lupin- och quinoabiffar. Recept och recept… det kanske är att ta i. Biffarna är faktiskt från mix!
Jag älskar tabbouleh, ni vet den libanesiska persiljesalladen. MEN jag är inget större fan av varken bulgurvete eller couscousgryn som man ska ha i tabbouleh. Så den här salladen är en avskalad variant kan man säga.
Biffarna då? De kommer från Veggi och är en färdigkryddad torrvara, helt vegetarisk och gjort av bland annat nyttiga lupingryn och dinkelgryn. Vet inte hur de kryddat dem, men de är så jäkla goda! Vill du prova produkter från Veggi? Besök My Vegan Shop och använd rabattkoden derin20 så dras 20% i kassan, Gäller på allt i hela webshopen. De är en dröm till det här receptet på stekta grönsaker.
Tillbaka till receptet! En grymt välsmakande lunch, med massa järn, c-vitamin, protein och fiber.
Persiljesallad med lupin- och quinoabiffar 3 portioner
- 2 dl bladpersilja
- 2 tomater
- 3 färska champinjoner
- 1 msk äppelcidervinäger eller citron
- salt
- svartpeppar
- 1 msk olivolja
- 1 frp Veggis Lupin och Quinoa Biffar
- 2 dl hett vatten
- olja till stekning
- Blanda hett vatten med den torra mixen till biffarna. Ställ åt sidan och låt svälla i 10 minuter. Fukta händerna och forma biffar, burgare eller bollar. Stek dem i olja i cirka 5 minuter tills de får en fin färg.
- Skölj grönsakerna och hacka grovt upp bladpersiljan till cirka 2 dl. Det är inte så noga med måttet.
- Skär upp tomaten och champinjoner.
- Vispa ihop äppelcidervinäger eller citron (eller både och) tillsammans med olivolja, salt och peppar.
- Servera och njut för sjutton!