Het zucchinipasta med tofu

Här kommer ett recept på en het zucchinipasta med tofu som är perfekt att laga när man har lite tid och ändå vill ha något välsmakande.

Det här var i allra högsta grad en sån där släng-ihop-vad-som-finns-hemma-lunch. Men det blev så himla gott så jag försöker minnas vad jag gjorde och få ihop det hela till ett recept.

För alla som har missat, så är ju miso livets ingrediens. Den jag har hemma nu lyckades jag köpa direkt från köket på Steam på Krukmakargatan i Stockholm. Hett tips om man vill smaka världens godaste nudelsoppa. Miso är alltså fermenterad sojapasta. Det ger fyllighet, sälta och umami till maten. En favorit är självfallet misosoppa.

Het zucchinipasta med tofu 2 portioner

  • 200 g tofu
  • 6 st cocktailtomater
  • 2 cm purjolök
  • 0,5 dl kimchi
  • 0,5 zucchini
  • 1 msk misopasta
  • 1 msk sojasås
  1. Pressa ut vätskan ur tofun och stek på i lite olja.
  2. Dela tomaterna på hälften och släng ner i stekpannan.
  3. Skär upp purjolöken och kimchin och tillsätt även detta i stekpannan. Ta cirka 1 msk vätska från kimchin och tillsätt.
  4.  Tillsätt misopasta och sojasås och rör runt ordentligt i stekpannan.
  5. Man kan hyvla zucchinin till pasta eller använda en grönsakssvarv
    för att få fina spiraler.  Släng ner i stekpannan. De ska endast få lite värme, inte stekas.
  6. Servera gärna med en sallad!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras