Att grönkålen har en naturlig plats på julbordet, det är sedan gammalt. Men varför inte piffa till det med grönkålschips? Det är ju så gudomligt gott!
Okej, vi använder lite fett när vi tillagar grönkålschipsen men ändå är ju grönkål så otroligt nyttigt! Det här är i alla fall hemma hos oss ett bra sätt att få barnet att äta grönkål. Grönkål är rik på både järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein.
Servera som de är eller toppa andra rätter med chipsen. Det är ljuvligt att exempelvis toppa en sallad med dessa chips. Eller varför inte en pasta? Om man vill kan man krydda med lite chili också för hetare grönkålschips.
Grönkålschips recept
- cirka 200 g grönkål
- 1 msk olja
- 1–2 tsk vegeta eller örtsalt
- Skölj grönkålen och skär bort nerven i mitten, det som är hårdast. Skär upp kålen i lagom stora bitar.
- Torka grönkålen noggrant. Ett sätt är att lägga den på en kökshandduk och försiktigt krama bort vätskan.
- Lägg olja i en skål och krydda. Blanda och massera in grönkålsbladen med olja innan du placerar ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Rosta dem i ugnen på 150°C i cirka 15 minuter.
- Lägg dem på hushållspapper innan servering för att suga upp överflödigt fett.