Rostad vitkål med härliga kryddor – recept

rostad vitkål

I dag vill jag bjuda på recept på rostad vitkål med härliga kryddor. En rätt så fantastisk sidorätt om man frågar mig. Servera till biffar av formbar färs, eller seitankotletter.

I just det här receptet har jag lagt till lite sötning. Det passar så bra tillsammans med kålen, precis som i recept på kåldolmar eller kålpudding. Men jag använder hellre sockerfri sötning från nicks eller kokossocker för att inte göra det hela onyttigt.

Rostad vitkål i ugn

  • 0,5 – 1 huvud vitkål beroende på storlek
  • extra virgin olivolja
  • blandade torkade kryddor som persilja och körvel
  • grönsakskrydda eller grönsaksbuljong i pulverform
  • flingsalt
  • vitlökspulver
  • svartpeppar
  • nicks fiber syrup with honey flavor eller kokossocker
  • bjästflingor
  • 1 dl hackad mandel

Värm ugnen 225° C.

Rensa vitkålen genom att ta bort de yttre bladen. Skär sedan upp kålen i cirka 1 cm tjocka skivor.

Smörj en ugnsplåt med olja eller lägg på ett ark bakplåtspapper. Fyll plåten med skivorna av kål. Krydda skivorna och strö på mandeln och bjästflingor. Ringla över olja och nicks fiber syrup eller strö över kokossocker.

Tillaga i ugnen i cirka 15–25 min beroende på hur tjocka och stora skivorna är. Det gör inget om de yttersta bladen blir lite brända.

Servera!

rostad vitkål

rostad vitkål

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras