Frukostdrink med extra allt!

Jag har en ny rutin att starta dagen med en frukostdrink som är fullkomligt extra allt! Varför inte liksom? Det är en riktig käftsmäll typ av drink med så mycket bra saker för kroppen. Jag går igenom hela innehållet efter receptet.

Värt att nämna är att denna inte är det godaste man kan dricka. Men den innehåller så mycket fint att jag struntar i det. Egentligen är det balansoljan som ställer till det för smaken. Jag kommer använda upp denna flaska och sedan gå över helt till att få i mig omega 3-6-9 via kapslar. Så, om man inte har olja – skippa och ta kapslar istället.

1 glas frukostdrink – extra allt

Vad är det bra för?

Citron: C-vitamin fungerar som antioxidant och behövs bland annat för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad. Det underlättar även upptaget av järn från maten. Enkelt förklarat skyddar antioxidanterna cellerna i kroppen.

Rödbetspulver: Nitrater ger bättre syreupptagningsförmåga.

Bärpulver: Antioxidanter och höga halter vitamin C och K.  K-vitamin är nödvändigt för blodets koagulering och har även betydelse för bentätheten.

Vetegräspulver: Klorofyll, enzymer, vitaminer och mineraler och alla essentiella aminosyror.

MSM: Svavel fungerar som en viktig beståndsdel i kollagen – det protein som bygger upp bindväv, muskler, skelett, hår och hud.

Balansolja eller Omega 3-6-9:  DHA bidrar till en normal hjärnfunktion och synförmåga.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras