Knäckebrödspizza till en Dalkulla – klockrent sätt att göra pizza!

knäckebrödspizzaSen på pucken har jag äntligen provat att göra knäckebrödspizza. Betyget? Så jäkla gott! Att man inte gjort detta tidigare är ju bara märkligt. Jag som dessutom växte upp i Leksand och borde välja Leksandsknäcke varje dag liksom?

Vi var och hälsade på uppe i hemtrakterna för ett tag sedan och gjorde ett besök på Leksandsknäckes fabrik. Fabriksförsäljning at its best! Vi kom hem med lådor av olika knäckebröd och behöver nog inte tänka mer på den saken på ett bra tag.

Varför knäckebrödspizza?

Att använda knäckebröd istället för traditionell pizzadeg gör många för att det är väldigt gott och bra knaprighet. Det är också extremt enkelt. Främst är det ju bra mycket nyttigare! Man mer än halverar kalorierna på botten har jag fått fram efter lite räknande.

Min pizza blev såklart vegansk. När botten är lite nyttigare passade jag på att lyxa till det med vegansk ost och vego bacon bland annat. Här gick det verkligen hem, hos såväl vuxna som barn! Den här Dalkullan ger knäckebrödspizza 5 Dalahästar av 5 möjliga i betyg.

knäckebrödspizza

Vegansk knäckebrödspizza med vego bacon och kirskål

  • 1 stor rund knäckebröd skiva
  • Eldorado Vego Bacon
  • Körsbärstomat
  • Torkad kirskål
  • Champinjoner
  • Vegansk riven ost
  • Mutti Pizzasås
  • Purjolök

Lägg knäckebrödet på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut såsen först. Jag rekommenderar varmt Muttis färdiga om man inte vill göra en helt egen.

Okej, det är inte kärnfysik. Skiva upp alla ingredienser och sprid ut på pizzan. Börja med osten, så håller den sig krämig istället för att bli torr i ugnen.

Grädde mitt i ugnen i 10 min på 200°C.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras