I samarbete med Apetit, som producerar frysta grönsaker och fryst färdigmat, har jag tagit fram det här receptet på vegansk omelett med härliga grönsaker och dill. Ärter, majs och röd paprika ger omeletten en fräsch smak och tillsammans med dill och vegansk majonnäs har vi en perfekt lunch eller middag.
Den här veganska omeletten har kikärtsmjöl som bas och tillsammans med fiberhusk blir det en krämig och god omelett. Ostig smak från näringsjäst och en äggliknande smak från svart salt.
Vegansk omelett med grönsaker och dill
- 1 dl kikärtsmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 3 msk näringsjäst
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk torkad ramslök
- 1 krm muskotnöt
- 1 krm lökpulver
- 1 krm citronpeppar
- 1 krm svart salt
- 1 nypa salt
- färsk dill i önskad mängd
- 2 dl Apetit ärtor-majs-paprika + 1 dl till servering
- 2 dl vatten
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser först. Rör ner de frysta grönsakerna samt vätskan. Låt smeten svälla i ca 5 min.
- Hetta upp olja eller margarin i en stekpanna. Klicka ut smeten och bred ut den i stekpannan till en lagom stor omelett. Stek på medelhög värme på båda sidor.
- Tillaga Apetit ärtor-majs-paprika enligt anvisning på påsen.
- Servera omeletten med en klick vegansk majonnäs eller crème fraîche kokta ärtor, majs och paprika samt ytterligare mer färsk dill. Dra lite svartpeppar och flingsalt över precis innan servering. Vill man kan man även pressa lite färsk citron över!
