För- och nackdelar med att jobba hemifrån

Jag, och många med mig i dessa tider, jobbar nu hemifrån. Själv är den fjärde veckan till ända och jag har haft tid att reflektera över just fenomenet ”Jobba hemifrån”.

Det här är inte första gången jag jobbar hemifrån. Under de åren jag var egen företagare var hemmet min konstanta arbetsplats. Då var det underbart men nu när jag blivit en mer social person saknar jag arbetsplatsen och mina kollegor enormt! Så, vad upplever jag då för för-och nackdelar med att jobba hemifrån?

För- och nackdelar med att jobba hemifrån

+ Fördelar

 • Restiden till jobbet försvinner vilket ger mer tid med familjen
 • Ansiktet får vila från smink
 • På tal om hudvård, man kan jobba med exempelvis ansiktsmask
 • Ännu mer hudvård; Jag passar på att göra en syrabehandlingen. Huden blir röd, men det är det ingen som ser
 • Bor i min hoodie (som bilden ovan visar)
 • Eftersom min man också jobbar hemifrån har jag haft turen med fint sällskap
 • Lunchpromenaderna vid sjön Magelungen
 • Sjunger högt och glatt med till musiken jag lyssnar på
 • Mjukisbyxor, nuff said

– Nackdelar

 • So long rutiner
 • Saknar mina kollegor
 • Saknar jobbets kontor
 • Mycket stillasittande när promenaderna till jobbet och från försvinner
 • Att träna på lunchen försvann
 • Spela padel med kollegorna på fredagar försvann
 • Ryggsmärtor pga att jag inte har höj- och sänkbart skrivbord hemma
 • Helt plötsligt äter jag massor av godis, det får ändå skyllas på situationen
 • Frågorna eller kommentarerna man bara kastar ur sig, kräver nu ett mejl eller chattmeddelande
 • Seriöst alltså… AW
 • Ensamt
Sörjer en dag i veckan. Dagen då jag tvättar min hoodie.

Visst är det så att man inte riktigt kan jämföra den här situation med att jobba hemifrån i normala fall. Det som faktiskt påverkar mig personligen mest är att jag inte åker tunnelbanan längre. Därmed blir inte mycket träning av heller.

När jag var yngre trodde jag aldrig att jag skulle bli den som inte ville jobba hemifrån längre. Det funkade så bra för mig. Nu…. nog för att själva jobbet blir gjort. Säkert bättre och mer ostört än på kontoret. Men jag saknar mina kollegor! Saknar våra gemensamma rutiner. Sammanhanget. Möten. Skratt. Gemenskap. Bolla idéer. Allt!

Jag har ändå fått en liten vinst personligen av den här tiden. Tacksamheten för mitt jobb!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras