Stekt blomkål med tofusås

I dag vill jag bjuda på ett riktigt härligt recept på stekt blomkål och tofusås! Mina luncher har tenderat att se exakt lika ut alla dagar när jag jobbar hemma. Spenat med tofu, spenat med tofu.

Den här lunchen fick tofun bli en krämig sås med ostig smak av bjäst och till denna stekte jag bland annat färsk blomkål tillsammans med purjolök och spenat. Receptet gav två stora portioner till mig och min man. Såsen fungerar förresten finfint till pasta med. Ungefär som en ostsås.

Stekt blomkål med tofusås

 • 1 färsk blomkål
 • 5 cm purjolök
 • 0,5 dl skuren soltorkad tomat
 • 3 dl färsk spenat (ev mer eftersom den krymper så vid värme)
 • Olja för stekning
 • Pumpakärnor
 • Hampafrön
 • Salt och peppar
 • 200 g tofu
 • 1 dl havremjölk
 • 0,5-1 dl bjäst
 • 1 msk grönsaksbuljong
 • 2 tsk kött och grillkrydda
 • 1 msk olja

Ansa och skär upp blomkålen i mindre buketter. Stek i olja på medelhög värme tills de börjar få fin färg. Lägg till skuren purjolök, spenat och soltorkad tomat. Stek ihop alltsammans och salta och peppra.

Tofusås: till denna behöver du en blender, mixer eller en staxmixer. Skär upp tofun i mindre bitar. Mixa tillsammans tofu, havremjölk, grönsaksbuljong, bjäst, kött och grillkrydda och olja. Tillsätt eventuellt mer vätska och mer krydda. Smaka av!

Servera grönsakerna med såsen och toppa med pumpakärnor och hampafrön.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras