Vegansk proteinrik iskaffe – Perfekt till frukost

I dag vill jag tipsa om recept på vegansk proteinrik iskaffe som är den perfekta frukosten typ. Jag blev bjuden på detta för några år sedan av min syster, som på sommaren alltid gjorde denna innan vi drog på förmiddagens gympass. Nu har jag veganiserat den!

Vegansk proteinrik iskaffeDet här är ett jäkligt schysst alternativ till en frukost, eller varför inte innan eller efter träning istället för en shake?

Vegansk proteinrik iskaffe recept

 • 2 dl starkt kallt kaffe
 • 1 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk
 • 30 g Pure Vegan Protein Blend Naturell (Använd rabattkoden derin20 för 20% rabatt på all i butiken)
 • 1 tsk vaniljextrakt
 • is

Brygg starkt kaffe och ställ in i kylen. Passa på att göra mer kaffe än till en portion så slipper du göra flera gånger. Kaffet ska bli riktigt kallt.

Blanda havremjölk eller annan växtbaserad mjölk med proteinpulver i naturell smak. Jag använder Pure Vegan Protein Blend som är högkvalitativt vegansk protein blend med en mix av svenskt havreprotein, ärtproteinisolate och hampaprotein. En portion (30 g pulver) ger hela 19 gram protein.

Blanda även i vaniljextrakt med växtdrycken och proteinpulvret. Lättast är att använda en shaker för att det inte ska bli klumpar.

Använd ett stort glas eller en stor kaffemugg. Fyll till hälften med is och rör ner det kalla kaffet tillsammans med proteinmixen. Servera!

Hälsofördelar med kaffe och koffein

Visste ni förresten att det finns hälsofördelar med att dricka kaffe? Utöver att det är livets dryck alltså?

 • Kaffe är rikt på antioxidanter och hjälper kroppens immunförsvar.
 • Koffein ökar koncentrationsförmågan och inlärningsförmågan.
 • Koffein ökar kroppens förbränning.
 • Det finns studier som visar på att kaffe förbättrade minnet hos personer med Alzheimers och kan fungera även förebyggande mot sjukdomen.
 • Andra studier indikerar att kaffe kan motverka olika typer av cancer.

Tänk på att inte överdriva konsumtionen av kaffe och koffein. Det är i de mindre doserna det är bra. Man kan som bekant bli helt stissig av kaffe. Och för säkerhets skull vill jag informera om att för hög dos kaffe kan vara farligt. En dödlig dos motsvarar ungefär 100 koppar, så ta inte i så ni spricker. Alldeles lagom kanske är en kopp vegansk proteinrik iskaffe och någon varm kopp på en dag 👍

 

2 kommentarer
 1. Smarrigt de Lux för en kaffeälskare som mig! Ska definitivt testas! 😍 Precis hittat din blogg, många härliga recept-tips! Gjorde en av dina pastasåser ikväll -supergott! 😋😋👍 Mitt veganska liv började för drygt 2,5 år sedan och att hitta bra, goda och samtidigt enkla recept är riktigt fab, och på din blogg har jag hittat massor av både recept och inspiration! Tack! ☺️🍃🙏🍃💕

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras