Veganska grönsaksfritters – regnbågsmat för hela familjen

Veganska grönsaksfritters

Nom nom nom! Veganska grönsaksfritters in the house! Så sjukt gott och löjligt enkelt. Nu kör vi!

Veganska grönsaksfritters

  • 2 dl kikärtsmjöl (ev 1 dl kikärtsmjöl + 1 dl valfritt annat mjöl)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1, 25 dl havremjölk eller annan växtbaserad mjölk
  • 2 msk bjäst
  • Salt
  • Grillkrydda
  • Kebabkrydda
  • 1 liten burk majs
  • 1 liten bukett broccoli inkl stammen
  • 0,5 röd paprika
  • Olja till stekning
  1. Börja med att blanda smeten. Blanda först mjöl, bakpulver, kryddor och bjäst i en skål.
  2. Vispa ner havremjölk och ställ smeten åt sidan.
  3. Rengör grönsakerna och hacka dem i ganska små bitar.
  4. Rör ner grönsakerna i smeten.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna.
  6. Klicka ut plättar av smeten i stekpannan, cirka 1 msk per plätt.
  7. Stek på både sidor på medelhög värme tills de fått fin färg.
  8. Servera till sallad eller med en dip!

Veganska grönsaksfritters är en favorit hemma hos oss! Det är kul att göra tillsammans, då min fyraåring får vispa smet medan jag hackar grönsaker. Man kan ta de grönsaker man vill till detta. Passande är till exempel broccoli, blomkål, spenat, majs, lök, ärtor, morot och paprika. I receptet är de grönsker vi hade hemma men jag uppmuntrar att prova sig fram och göra egna kombinationer av den regnbåge av grönsaker man har hemma. Samma sak gäller kryddning. Expimentera och lek!

När man steker i olja är det bra att lägga sina fritters på hushållspapper efter stekning. Då håller de sig krispiga och man får bort det överflödiga fettet.

Dipsåsen är gjord på vegansk Crème fraiche, dill, grillkrydda och ketchup. Easy peasy!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras