Provar HEAT by Sophia Lie – Full Spectrum Infrared Lounge

HEAT by Sophia Lie

Nu har jag äntligen varit på HEAT by Sophia Lie! Under tiden jag har använt Classpass har det varit så svårt att boka in och äntligen fick jag till det.

Kanske ska börja med att förklara vad HEAT by Sophia Lie är? Mitt i stan, på Birger Jarlsgatan 18 hittar man Skandinaviens första infraröda detox lougne. Traditionell bastu värmer kroppen medan infrarött ljus istället ska gå in i kroppen och öka kroppsvärme från insidan. Detta ska ha fördelar både kosmetiskt och kroppsligt.

Känner man mig vet man att jag är en riktig sucker för spa och liknande upplevelser. Så oavsett om de utlovade effekterna skulle stämma eller ej, var jag tämligen säker på att det skulle falla mig i smaken.

Självfallet är det lockande med effekter som anti-aging, detox, smärtlindring, avstressande, förbättrad sömn, ökad blodcirkulationen och bättre immunförsvar. Efter en gång kan jag såklart varken gå i god för dessa effekter, och inte heller dementera. Jag tänker mig att man åtminstone skulle behöva gå regelbundet under en tid för att bilda sig en uppfattning om det.

Hursomhelst var det en mycket trevlig upplevelse. Jag tog den kortare behandlingen på 30 min istället för 50 min och var nöjd. Hade det varit mer bekvämt att sitta hade jag gärna varit där längre dock. Att ha en bastu helt för sig själv var lyx! Så skönt. Jag satte på podcasten Mytologier och njöt i värmen medan jag lyssnade och lärde mig mer om Hades (passande nog?).

I bastun får man välja olika ljus som har olika egenskaper, så kallat Chromoterapi. Jag gick all in på rött ljus för dess påstådda föryngrande egenskaper. Färgterapi är i sig inget nytt, men har väl kanske fått ett uppsving i och med tekniken och anpassningen av terapin med LED.

Sammanfattningsvis var detta ett perfekt avslut på arbetsdagen och ett perfekt sätt att starta veckan. Det kommer bli min stående sysselsättning på min egentid som måndagseftermiddagen är. Skön värme, avkopplande miljö, trevlig personal, fräscha duschar och ja, jag rekommenderar det. För någon som tycker om att umgås lika mycket med sig själv som jag, är detta en win!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras