Wokad broccoli, champinjon, tofu och nötter – nyttig veganskt recept

Dagens recept är ett nyttigt och enkelt recept på en magiskt god wok med champinjon, broccoli, tofu, nötter, kärnor och polkabeta. Det här är sådan mat som jag kan få riktiga cravings efter.

Återigen är kombinationen av smaker och texturer så viktigt. Krispiga grönsaker och nötter, mjuk tofu. Salt soja och syrlig polkabeta.

Och som en bonus har jag använt en fantastisk umamipasta som jag fick av några vänner från Nederländerna.

Wokad broccoli, champinjon, tofu och nötter – nyttig veganskt recept för 4 personer

  • 200 g färsk broccoli
  • 6 champinjoner
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl paranötter
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 msk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk umami paste ginger
  • Salt och peppar
  • 1 polkabeta

Skär upp broccolin och även dess stam. Skär champinjonerna. Skala löken och skär upp den i bitar. Stek i olja tills de fått en fin yta. De ska gärna vara krispiga. Tillsätt nötter och kärnor. Tillsätt alla kryddor, sojasås, sesamolja och umamipasta. Rör om och tag av från värmen.

Skala polkabeta och skär tunna skivor med en mandolin eller med en potatisskalare.

Servera!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.