Äppelchips – nyttiga snacks att göra själv

Så här enkelt gör man egna äppelchips! Det är busenkelt men det tar allt lite tid att torka chipsen i ugnen.

Äppelchips är en betydligt nyttigare alternativ till vanliga köpta potatischips exempelvis. Man kan också ha dem till sallad eller strö över soppa. De här blir nämligen RIKTIGT krispiga.

Bäst är att använda fast äpple, gärna av lite syrligare sort. Jag kryddade dessa med kanel. Äpple och kanel, vinnande kombination som bekant.

Jag skivade äpplet med en mandolin och det är möjligt att de blev lite för tunt skivade. När de torkar blir de nämligen ännu tunnare eftersom vätskan försvinner. Nästa gång ska jag skiva lite tjockare. Mina är som löv, ljuvligt goda och krispiga men också väldigt sköra.

Äppelchips

  • 1-2 äpplen
  • Kanel

Värm ugnen till 120 grader. Tvätta äpplet och torka av.

Ta bort kärnhuset. Skiva äpplet i millimetertjocka skivor.

Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Krydda sparsamt med kanel.

Grädda i ugnen i 2-3 timmar. Öppna luckan till ugnen då och då för att släppa ut ånga.

Låt svalna och ät. Förvara i en tätt försluten förpackning på en torr plats.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras