Så här gör du utbakad fläta. Perfekt när man tränar!

Det är flera som frågat så här kommer det. Så här gör du utbakad fläta. Jag har senaste tiden fått styla både Anna två gånger och Therese vid ett tillfälle för fotograferingar. Båda, trots helt olika frisyrer, fick utbakade flätor.

Så här gör du utbakad fläta
Anna Lissjanis sminkad och hår stylat av mig för en fotografering.

Fler som inte kan träna med utsläppt hår? Det spelar knappt roll om man har långt eller kortare hår, det är skönt att få undan håret lite när man tränar. Och varför inte göra det snyggt när man ändå håller på?

Inbakad eller utbakad?

Vad är det då för skillnad på inbakad och utbakad? På svenska är det rätt lätt att förstå vad skillnaden är, jämför med engelska, där man säger french- eller dutch braid. Grunden i flätan är samma, man flätar och plockar mer hår från sidorna med varje flätning. I en inbakad flätar man genom att placera håret över varandra. I en utbakad placerar man istället håret under.


Skillnaden på en inbakad- och en utbakad fläta.

Jag föredrar oftast att göra utbakade. Eftersom de ger ett fylligare intryck. Vill man ha flätan ännu mer fyllig kan man försiktigt dra ut lite hår ur flätan och på så vis göra öglorna lite bredare.

Helkroppspass – 8 övningar med gummiband

Till den här artikeln med övningar med gummiband fick Anna en enkel frisyr med två utbakade flätor. Innan man börjar fläta är det bra att behandla håret för ändamålet efter sina behov. Har man som Anna och jag med för den delen, väldigt glansigt hår som lätt glider ur, behöver håret textur för att flätan ska hålla.

Man kan använda torrschampo eller andra stylingprodukter. Jag har fått upp ögonen för märket Color Wow som har superbra grejer, varav de flesta är veganska. ColorWow One Minute Transformation är en dröm att använda när man vill göra flätor. Håret får struktur för att kunna arbetas med och lämnas ett fint sken och glans. Jag avskyr när man ser produkten i håret. Vill att det ska vara naturligt. Rekommenderar denna!

Anna fick en sidbena och två separata utbakade flätor som möttes i nacken i en knut. Till vår julfest gjorde jag en annan variant på henne där jag flätade ut flätorna ut helt och sedan lade dem omlott i nacken. De fästes med nålar och resultatet blev som en krans.

Så här gör du en utbakad fläta

  1. Dela upp tre sektioner av hår där flätan ska börja.
  2. Fläta genom att ta en sektion från ex höger och placera först under, sedan mellan vänster och mitten sektion.
  3. Gör den sektionen en del av vänster sektion.
  4. Ta nu vänster sektionen, placera först under och sedan mellan höger och mitten sektion.
  5. Gör nu den sektionen en del av höger sektion.
  6. För varje omgång plockar du upp lite hår från den sidan och tillför i din sektion innan den flätas in på motsatt sida.

Tack till Makeup Learning för bra bild.Lycka till med flätandet!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras