Heldag på Sway med Power pilates, power barre, föreläsning och meditation

Vilken underbar lördag jag fick med min syster! Vi har hängt på dansstudion Sway i Täby hela dagen. Studion firar 25 år och som en sista del av kalaset anordnade de en heldag kallad ”Mind your body”.

Jag älskar pilates. Har alltid gjort det men det är alldeles för sällan jag går på pass med pilates. Mest för att min träning är väldigt bunden till vilket gym eller box jag för tillfället är ansluten till.

Min syster frågade om jag ville gå med henne på detta och jag blev helt till mig! Yes! Count me in!

Kristinas energi på power pilates och power barre var helt underbar! Så himla kul… Och ja, jobbigt! Barre skulle jag gärna gå på mer också! Har velat prova det länge. Det känns bra i kroppen nu och jag räknar med att knappt kunna gå i morgon.

Power pilates och power barre

Vad är det för träningsformer? Pilates kan beskrivas som en kombination mellan yoga, stretch och styrketräning. Man rör sig i sekvenser som i yoga och har stort fokus på andning. De långsamma kontrollerade rörelserna ger styrka på djupet. Pilates togs fram av tyskfödde Joseph Pilates i början av 1900-talet. När träningsformen kom till USA var det främst dansare som använde den som ett effektivt sätt att återhämta sig från skador.

Power barre då? Ordet barre syftar till balletstången som används som hjälpmedel vid den här träningsformen. Till viss del använder man de övningar som dansare använder sig av vid stången, men man har även lagt till mer styrkekrävamde inslag.

Naturens medicin

Marlenes föreläsning var också bra. Fick inspiration även om jag ska erkänna att tankarna flög iväg lätt, som det så ofta gör för mig efter träning.

Det får bli en tur till min syster och ta hennes ogräs till våren. Även om jag befarar att de rensar rätt bra.

Marlene Gustawson är kostrådgivare och näringsterapeut. Hon har gett ut ett flertal böcker om juicer och smooties och läkande örter och växter.

Klangmeditation

Den avslutande meditationen på en timme kändes mer som 10 minuter. Att meditation står över tid och rum är tydligt.

Jag som under många år mediterat själv har funnit en glädje i att meditera med andra. Man märker inte av varandra, men på något vis tycker jag att man känner varandras energier.

Underbar lördag! ❤️

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras