Hört talas om sötpotatispasta? Om inte så ska jag berätta att det är ett riktigt schysst alternativ till traditionell pasta! Det är enkelt att göra och smaken… Helt underbar!Sötpotatis är ju som namnet antyder aningen söt i smaken. Därför passar en sås med sälta fantastiskt bra.Man jämför ofta sötpotatis med vanlig potatis, men egentligen är sötpotatis inte en potatis. Hursomhelst så har sötpotatis lägre GI-värde än vanlig potatis. Men framför allt innehåller sötpotatis massa antioxidanter!
Sötpotatispasta med broccoli- och champinjonsås 4 portioner
- 2 Sötpotatisar
- 2 msk Olja
- 6 Champinjoner
- 200 g Broccoli
- 3 dl Havregrädde
- 1 tärning grönsaksbuljong
- Salt
- Vitlökspulver
- Kött- och grillkrydda
- Vitpeppar
Sötpotatispasta: Skala sötpotatis. Gör pastaremsor med hjälp av en spiralizer eller grönsakssvarv.Lägg sötpotatispastan i en kastrull med 1 msk olja. Tillaga under omrörning i cirka 8 min på medelhög värmen. Pastan ska mjukna och bli al dente. Men pass på att inte tillaga den för mycket så det blir mos (smaken är lika god förstås).Broccoli- och champinjonsås: Rengör champinjonerna och broccolin.Skiva upp champinjoner och skär upp små buketter av broccoli.Stek i 1 msk olja tills grönsakerna får fin färg. Tillsätt sedan grädde och kryddorna efter smak. Låt puttra i några minuter så såsen blir härligt krämig.Servera!