
Häromdagen bjöd jag min man och dotter på dessa små överraskningar till efterrätt. Kallar dem för Äppelrosor. Inte nog med att det är ett förtjusande namn, de ser ju faktiskt ganska mycket ut som rosor.
För att bespara familjen sockerchocken har jag använt mig av något jag precis upptäckt, nämligen kokossocker! Det är ett betydligt nyttigare alternativ till socker. Det är helt naturligt och har ett lågt glykemiskt index. Till smaken är har den en ton av karamell.
Vill ni prova Kokossockret eller något annat från My Vegan Shop? Med koden derin20 får ni 20% rabatt på köpet!

Äppelros – Vegansk efterrätt
- 1 frp vegansk smördeg (de allra flesta är det, jag använde Lidls som till och med märkt upp sin söm vegansk)
- Äpplen
- Kanel
- Kokossocker
- Nicks sockerfri sirap
Skölj äpplen och kärna ut dem. Hyvla tunna skivor med hjälp av ex en mandolin.
Skär ut ark av smördegen. Jag gjorde dem ungefär 7 x 20 cm.
Lägg ut önskad mängd äppelskivor på smördegen och strö över kokossocker och kanel.
Rulla ihop och ställ rosorna i en muffinsform.
Grädda i ugnen 200 C tills de fått. Fin färg.
Servera med ringlad sockerfri sirap eller glass.
Njut!