
Dagens lunch blev råkostsallad med seitan. Jag har verkligen omfamnat grönsaker i sin rena form. Alltså utan upphettning i olika former. Den här salladen var verkligen enkel att slänga ihop. Egentligen utgick jag bara från det jag hade hemma. Det blev en snabb lösning i morse när jag till min fasa kom på att jag saknade matlåda för dagen. Seitan hade jag gjort för några dagar sedan. Så en del som gick fort, och en annan som tog betydligt mer tid. Bra balans!
Till min råkostsallad tog jag som sagt det jag hade hemma. Jag fyndade fantastisk lila morot på affären häromdagen. De var paketerade inför Halloween som ”häxhänder” och nedsatta när högtiden var passé. De smakade som vanlig morot i mitt tycke men tillförde vacker färg.
Min seitan är gjord enligt ett recept jag tog fram vid ett annat tillfälle. Här hittar ni receptet på den. Men till denna sallad valde jag att inte marinera och steka den igen, utan åt den skivad kall till råkostsalladen.
Råkostsallad med seitan
- 1 morot
- 1 lila morot
- 7 cm zucchini
- 3 små buketter broccoli
- seitan
- extra virgin olivolja
- äppelcidervinäger
- svartpeppar
- örtsalt
- salladskrydda
- solroskärnor
Tvätta av alla grönsaker. Med hjälp av en spiralizer (reklamlänk via APPRL) skär man zucchini och morot till fina strimlor. Det går även bra att hyvla eller riva på ett rivjärn.
Blanda alla grönsaker till dressing gjord på lika delar extra virgin olivolja, äppelcidervinäger och kryddor. Jag tycker denna kryddblandning är bra, men det är förstås en smaksak. Det går självfallet lika bra att använda färdig dressing.
Servera denna råkostsallad med seitan och solroskärnor.
