Vegansk matlåda – broccoli, tofu och quinoa

enkel och nyttig vegansk matlåda med broccoli, tofu och quinoa

Tips på en enkel och nyttig vegansk matlåda med broccoli, tofu och quinoa. Det enda du behöver är en stekpanna. Personligen gillar jag att minska mängden disk och det tror jag onekligen inte att jag är ensam om.

Jag gillar denna för att dels är god och jäkligt bra för kroppen. För det andra är den enkel att tillaga och slutligen får det precis i plats i en matlåda och man kan göra den på kvällen, slänga ner den i matlådan och vips så har har man grym matlåda dagen efter!

I det här receptet använder jag en rökt quinoa. Den är helt fantastisk och du hittar den här!

Vegansk matlåda – broccoli, tofu och quinoa

  • 200 g färsk eller fryst broccoli
  • 3 cm purjolök
  • 100 g tofu
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • 2 msk rökt quinoa
  • 3 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Ev andra kryddor som chili, vitlök, grillkrydda etc. Krydda efter tycke och smak

Skölj purjolöken och skär upp. Rensa broccolin och skär upp mindre buketter. Skär upp tofu i tärningar.

Stek purjolöken, broccoli och tofu i olja på medelhög värme. Strö över quinoa och häll på vatten. Krydda och låt puttra tills quinoan är mjuk och vätskan är borta. Häll på mer vätska om nödvändigt. Klart!

psx_20191018_0806233823305389914347658 - Vegansk matlåda

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.