Vegansk carpaccio med tomat, zucchini och tofu

Keep it simple. Det är väl ändå ett råd som går att tillämpa på många ställen i livet. Här är fallet i köket. Bjuder på vegansk carpaccio med tomat, zucchini och tofu. Jag äter den som förrätt eller mellanmål.

Carpaccio är en italiensk maträtt som serveras som förätt eller andra huvudrätt. Typiskt är dock att man använder skivad rå oxfilé men jag tycker vi håller oss till en variant där ingen dött eller lidit för att stilla vår hunger.

Vegansk carpaccio med tomat, zucchini och tofu

  • 2 tomater
  • 200 g zucchini
  • 30 g tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • Svartpeppar

Skär tomat och zucchini i tunna skivor.

Skala vitlök och skär den i tunna skivor.

Mossa eller hacka upp tofun.

Lägg upp på fat och ringla över olivoljan och krydda med svartpeppar. Man kan även pressa lite citron över om man vill.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras