Premiärvisning av dokumentären The Game Changers

I veckan var jag på premiärvisning av dokumentären The Game Changer, inbjuden av Simple Feast. Premiären tog plats på Stockholms mest underbara biograf Capitol som känns som en biograf plockad ur historien. Den andas 20-tal och elegans.

Efter cava och mingel i foajén slog jag mig ner på min plats, där Simple Feast hade dukat upp menyn.

  • Grönsaksrullar med kimchi och avokado
  • Vit och röd blomkålspizza toppad med kronärtskocka och rostad grön paprika
  • Bakad pumpa i grönkål med smak av tamari och jalapeño
  • Till detta serveras hummus med smak av ingefära och gurkmeja samt en grönkålspesto med pumpakärnor och persilja
  • Raw kokosbit

Underbart va? Det var verkligen så gott!

Jag har hört Jakob Jønck, grundare och VD på Simple Feast tala förut och tycker att deras affärsidé är klockren.

På plats var också Therese Alshammar som även hon valt växtbaserad kost. Hon talade lite om hur det påverkat hennes karriär som idrottare. Jag fick tillfälle att intervjua denna fantastiska kvinna mer djupgående efter visningen och den artikeln kommer ni inom kort kunna läsa på sporthälsa.se.

The game changers

Att man använt Arnold Schwarzenegger som dragplåster för denna dokumentär har varit smart för pr. Han är inte med så mycket i själva dokumentären och för mig spelar det ingen roll. Får det folk att se den är det bra. För den är sevärd!

Jag blev verkligen glatt överraskad. Egentligen är dokumentären utgångspunkt MMA fightern James Wilks som efter en skada började efterforska återhämtning och upptäckte hur växtbaserad kost påverkade återhämtning och prestation.

Dokumentären The Game Changers innehåller väldigt mycket forskning och ja, för de som fortfarande håller fast vid att kött är vad riktigt starka män äter, får man sig en tankeställare.

Jag skulle anse mig insatt i ämnet sedan tidigare. Men det var riktigt roligt att se nya vinklingar och lära sig nytt. Också historiskt där man nu dagens teknik och forsknings kan se att människan inte alls ätit så mycket kött historiskt som man trott. Gladiatorerna var exempelvis vegetarianer.

Filmen innehåller många kända namn och profiler som ger tyngd åt påståenden. Den innehåller också mer lättsamma delar där man testar professionella atleter direkt efter intag av animalier och växtbaserade måltider. Sedan mättes prestation. Däribland erektion vilket leder till en del fniss och förvånade resultat.

Värt att notera är att denna fokuserar på styrka, prestation osv i förhållning till växtbaserad kost. Och att krossa myterna kring kött i den här branchen. För mig handlar veganism om så mycket mer. Här ser man kött som en produkt och dess påverkan på kroppen. Men jag tycker ändå att denna är ett bra komplement till de övriga dokumentärerna för veganism. Jag tror att man når en lite annan publik. Har man inte respekt för allt levande har man kanske iaf respekt för sin egen kropp.

Jag kommer garanterat se den igen. Och det råder jag alla att göra.

Ni som har sett den. Vad tyckte ni?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras