Veganska köttbullar – hemmagjorda

Igår kväll åt vi familjens kanske vanligast förekommande middag. Köttbullar, potatis, sås och sylt. Låt er inte luras av mitt namn, den här magen älskar husmanskost. Oftast blir det lättast och ärligt talat godast att använda anammas sojabullar. Men igår kände jag att nej, jag vill göra egna vegansk köttbullar. Slängde ihop ett eget recept och ja, de blev så otroligt goda!

Jag justerade receptet med lite mer havregryn då mina var aningen lösa och lite svåra att få runda. Eller, jag fick inte till en enda perfekt rund boll. Fick kanalisera min inre Ernst Kirsteiger och försöka vara förlåtande och se det fina i ojämna bollar.

Det viktigaste dock, smaken, den satt! Så mycket var hela familjen eniga om. Okej, min fyraåring var skeptiskt till att det inte var som vanligt. Jag börjar sakta ta bort henne som smakexpert. Fyraåringar har orimliga krav till köket. Alla som känner barn vet vad jag menar tror jag.

Beskåda mina underbart ickerunda veganska köttbullar.

Tänker inte ens sätta citationstecken för kött. Bara för att retas.

Veganska köttbullar

Vegansk köttbullar à la Derin

 • 2-3 dl havregryn Mixa till mjöl
 • 3 stora champinjoner
 • 1 röd lök
 • 230 g avrunna borlottibönor, cannellinibönor och röda kidneybönor (valfri bönmix)
 • 1 stor näve persilja
 • Svartpeppar
 • 1 tsk allkrydda
 • 1 msk kinesisk soja
 • 1 nedsmulad tärning grönsaksbuljong
 • 1 tsk grillkrydda
 1. Börja med att skala löken och hacka den grovt.
 2. Rensa och hacka upp champinjoner.
 3. Mixa havregrynen till ett mjöl i matberedare.
 4. Tillsätt alla ingredienser till matberedaren med mjölet och mixa ihop till en färs. Kör inte för länge, den behöver inte vara helt slät utan blir bäst med lite bitar i.
 5. Rulla till bollar och stek i olja.
 6. Servera med valfria tillbehör!

Veganska köttbullar

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras