Vegansk och sockerfri äppelpaj

Vegansk och sockerfri äppelpaj

Äppelpaj som funkar för hela familjen? Ja tack! Jag och dottern bakade en vegansk och sockerfri äppelpaj till efterrätt igår. Så enkelt och gott!

På vägen hem från förskolan passerar vi varje dag ett äppelträd och i går kunde jag inte motstå. Vi pallade några! Oroa er inte, trädet står inte på privat mark.

Jag brukar inte använda sötningsmedel men provade nu att använda sockerersättning från Nick`s som ska ersätta vanligt socker. Blev väldigt nöjd!

Istället för havregryn använde jag kornflingor från Egdy Foods. De är något hårdare och mer smakrika än havregryn.

Vegansk och sockerfri äppelpaj

  • 1 dl fullkorn grahamsmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 dl organic naked barley flakes
  • 1 dl nick’s sugar replacement
  • 2 tsk kanel
  • 1 vanilj
  • 1 krm salt
  • 1 dl kokosolja
  • 2 äpplen

Skala äpplena och skär upp små tärningar. Dessa som inte är från butiken tenderar att vara syrligare så jag skivar dem rätt smått.

Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda ner äpplena.

Sprid ut i en pajform och grädda i 30 min i 175 grader ugn.

Trevlig helg!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras