Namaste bitches – Yogafavoriter för att yoga hemma

Jag har återvänt till Crossfit och i och med det gav jag upp mitt SATS-kort. Det är EN sak jag saknar med SATS… Hetsalarna! Hot Yoga är ju världens bästa! Glädjen av Crossfit väger upp det såklart, men jag inser att jag måste bli bättre på att yoga hemma igen. Min kropp och sinne behöver yoga, så är det bara.

Vill tips om några favoritsaker som gör hemmayogan till en ren fröjd. För man kan faktiskt få till en otroligt skön känsla och stämning hemma. Nog för att man kan utöva yoga precis var som helst, men jag uppskattar lugnet och lite känslan av att vara på spa.

Dämpa belysningen och fyll rummet med ljuset och doften från ett härligt doftljus. Tänk på att välja veganskt ljus för djurens skull.

Sköna kläder är allt. Ingen tycker om att stå i Adho Mukha Svanasana (nedåtgående hund) med byxor som korvar sig i midjan. Jag personligen älskar dessa tights från Filippa K som är som en andra hud, fast ännu bättre.

Man blir varm av yoga och är jag hemma och yogar trivs jag bäst i behå eller top som sitter skönt. För yogan söker jag raka motsatsen till när jag kör crossfit och är helt beroende av stödet. En tjockare tröja är skönt att nära till hands för nervarvning och meditation, då i alla fall jag inte vill frysa.

H2O! Glöm inte att dricka. Även om man inte svettas som en gris är det fint att ha vatten nära till hands. Ett tips är att skiva ner citron och ingefära i vattnet. Läs om fördelarna med det här. Skippa plast och välj vattenflaska i glas eller metall.

Inte så korkat med kork. Yogamattor med kork har superbra grepp och effektiv dämpning. Yogablock är värt att prova för de som inte gjort det. Även här är kork ett bra materialval. Jag använder block för stöd, förlängning av armar om det behövs och för att stretcha.

Namaste bitches, nu kör vi!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras