Kust till kust. Semestern än så länge.

Det har varit medvetet inaktivt här på bloggen. Tekniken har fått stå åt sidan lite.

Min familj inledde semestern med att åka till Göteborg där vi fick låna min mans morbrors lägenhet då de befann sig på sitt lantställe. Jag hade inte riktigt förstått att deras lägenhet låg mitt i stan eller rättare sagt i det underbara området Haga. Helt fantastiskt och otroligt snällt av dem att låna ut sitt hem till oss.

Vi passade på att hälsa på dem på deras lantställe med. Nu snackar vi idyll utan dess like. Är så avundsjuk på dem och otroligt tacksam för att vi fick komma och hälsa på. De är så härliga att umgås med och det var en fröjd att se min dotter få uppleva att dra upp potatis och plocka vinbär från buskarna.

Än så länge kan man med all rätt konstatera att denna semester har gått i familjens tecken. Att knyta band med de som är viktiga för oss. Då min mans mamma tyvärr gått bort är det ännu viktigare att se min dotter ha band till de ännu i livet. Och att se likheterna trots att vi ses så sällan.

Jag och min man fick njuta av en stund ensamma med. Vi passade på att ta en springtur och svalkade oss i sjön efteråt. En stilla sjö helt utan andra människor. Vi lade oss på rygg i vattnet, flöt runt och mediterade stilla.

Den extra släkten

Jag är förunnad med en extra släkt som jag inte har blodsband till men som betyder så mycket för mig. Dessa passade vi på att umgås med i Göteborg med. De har känt mig sedan jag var en liten bebis och det är roligt att få likheterna till Ayla påpekade. Till utseendet är hon varken lik mig eller Daniel. Men till sättet? Jodå.

Vi fortsatte till Ullared i sann Svensson-anda. Det var en ny upplevelse för mig att se varuhuset och det räcker nog med en gång haha. Campingen och platsen vi fick upp vårt tält på var däremot helt fantastiskt. Precis vid ett berg.

Färden fortsatte till Halland och Åsa havsbad där vi slog upp tältet härnäst. Wow, så skönt att ens känns lukten av det salta vattnet. Leka i sanden med familjen. Ett extra stort plus till fantastiskt personal. Rekommenderas varmt!

Vidare for vi till Småland och Vimmerby. Här bodde jag som barn. Min familj lämnade Småland när jag var 4 år men somrarna spenderades där efteråt och vad mycket det har betytt.

Nu kan jag inte vara lika lättsam i mitt skrivande. För de som växer upp i missbruk eller på andra vis under dysfunktionella förhållanden är trygghet en bristvara.

Här. I ett hus som för alltid endast ger goda minnen fick jag trygghet. Åter igen, familj är mer än blod. Kommer för alltid vara tacksam för att min egen familj såg sin begränsning och tillät mig ha en plats att vara barn på.

Nu fick jag se min egen dotter leka på samma golv, på samma gräsmatta och med samma fantastiska kvinna. ❤️

Vi passade såklart på att spendera en dag på Astrid Lindgrens värld. Det är var kul när jag var barn och nu, 30 år senare är det så mycket större och helt otroligt bra! Ett nöje för hela familjen.

Vår sista anhalt på denna resa blev i smålands skärgård och Västervik. Här gjorde vi precis det man bör. Sola, bada, äta glass, grilla och leka. Tältet har rymt många skratt på denna resa och än är semestern inte över även om vi åter är hemma i Stockholm och tältet är nerpackat.

Resan har parallellt i mitt inre varit en resa från klarhet till klarhet. Kanske är det månens faser som påverkat eller det faktum att jag inte distraherats av jobb.

I mina drömmar har jag fått alla de stora saker som jag måste jobba med påpekade. Ni får tycka att jag är flummig. Jag bryr mig verkligen inte. Det har varit så kraftfullt att jag inte kan ignorera och det vill jag inte heller.

Nu, är allt lite klarare. Och nu ser jag fram emot mer semester.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras