Krämig vegansk kikärtssallad

Krämig vegansk kikärtssallad

KikärtssalladKan detta vara det perfekta tillbehöret till grillade grönsaker? Mycket möjligt! Det är i alla fall ett genidrag i en skål.

Tänk er potatissallad. Utan potatis. Inget ont om potatis, den älskade lilla knölen får bara vara med en annan dag. Men våga variera lite. Prova!

Krämig vegansk kikärtssallad

  • Kikärtor 230 g avrunnen
  • 0,5 dl vegansk Crème fraiche
  • 0,5 dl lätt majonnäs (Coop x-tra lätt majonnäs är vegansk)
  • Dill
  • Gräslök
  • 1 tsk senap
  • Vitlökspulver
  • Salt
  • Svartpeppar

Häll av kikärtorna (spara spadet och frys in för de gånger du behöver aqusfaba).

Blanda ihop alla ingredienser utom kikärtor till en röra. Hacka dill och gräslök i önskad mängd och rör ner.

Smaka av och tillsätt mer salt om det behövs.

Rör sist ner kikärtor utan att mosa dem.

Röran kan gott stå i kylen ett tag och låta smakerna komma fram.

Servera!

Jag har provat med andra baljväxter och blandat och ja, det är en hit oavsett. Krämig vegansk kikärtssallad

Att ha kikärtor, bönor och andra baljväxter, både torra och förkokta, hemma är ett superbra tips faktiskt. Det finns så oändligt mycket man kan göra med dem. De flesta är ganska neutrala i sina smaker och kan gott kryddas efter smak och tycke.

Man kan göra olika typer av såser och vinägretter att lägga in dem i. Låt stå ett dygn i kylen så tar de smak och blir helt ljuvliga. Ett annat tips är att rosta kikärtor. HÄR hittar du hur man gör det.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras