Kan vi snacka om kroppshår?

Underbara och härliga sommar! Solen skiner. Värmen sprider sig. Badsäsongen är här.

De här fundamentala skillnaderna mellan könen gör sig påminda. Ställ två personer bredvid varandra. Den ena, den är fullt accepterad som den är. Kroppshår ifrågasätts inte alls. Det som syns, det syns. De lösa badkläderna täcker könet med god marginal och håret som sprider sig ut på magen och ben är i sin ordning och inget att rynka på näsan åt. Det under armarna, ja det är ju också helt naturligt och inget konstigt alls.

Nu till den andre. Håret på dennes kropp, som växt precis lika naturligt och normalt som på en förste, är äckligt och bör utplånas till varje pris. Det får inte förekomma tecken på att det någonsin ens varit där. Hårstråna anses radikala och provocerande. Badkläderna är tajta och designade för att nätt och jämt dölja könet. Håret får inte synas. Det naturliga måste aktivt motarbetas. Det på benen då? Icke. Under armarna? Icke.

Barnen som går runt på stranden och beskådar tror att det är så det ska vara. I all media, annonser, reklam är det samma sak.

Varför är det ena naturliga helt normalt och det andra äckligt? DET undrar jag.

Med vänlig hälsning,

Jobbar på att vänja bort en livstids hjärntvätt och invaderar stranden med håriga ben.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras