Veganska nyheter i butik!

Som de flesta säkert har märkt kommer det mycket veganska nyheter i butikerna. Det är verkligen glädjande att se hur intresset ökar hela tiden. Att man som vegan eller vegetarian inte längre blir skrattat åt. Butikernas hyllplatser för växtbaserat blir bara större och större. Tur för mig, för djuren och för miljön.

Till helgen

Jag ville tipsa om lite nyheter som kommit ut i butikerna. Veganska nyheter för lite olika tillfällen. Vi börjar med tips för helgen och vegansk pizza. Apetits nya veganska pizzor är gjorda på ärtprotein, krämig vegansk ost och har en härligt krispig botten. Pizzorna kommer i två spännande smaker – Veganese som påminner om pizza bolognese toppad med pesto och tomat och Veganlover med spenat, söt ananas och paprika. Pizzorna är tillgängliga i frysdisken på ICA, rek pris 26,90 kr – 29,90 kr, 280g/290g.

Till frukost

Vidare till frukost och superbröd! Fråga mig inte hur de har lyckats med Da Carlas superbröd är så otroligt saftigt och gott. Går sönder lite lätt men det gör liksom ingenting. Da Carlas ekologiska superbröd är glutenfritt och görs helt utan mjöl, jäst, tillsatser och socker. Brödet bakas istället på endast sex enkla ingredienser: glutenfria havreflingor, näringstäta frön som solrosfrön och linfrön, rapsolja, äppelcidervinäger, himalayasalt och en smaksättare som oliver, tranbär eller quinoa. Vegansk, glutenfritt, LCHF, paleo osv. Såld! Säljs på ICA, Coop och på utvalda onlinebutiker, rek. pris 34,90 kr, 350 gram, 5 skivor.

Till middag och lunch

Till middag vill jag tipsa om livets burgare – Beyond Burger. Okej, först och främst ska det bekännas att jag aldrig i hela mitt liv har ätit så mycket skräpmat som nu. Anledningen? Bastard Burger… inom gångavstånd från mitt hem. Närmare bestämt Bastard Burgers veganska meny med Beyond Burger som bas! Nu finns burgaren äntligen i butik och jag tänker att jag kan påverka mer. Byta ut brödet mot något bättre och så vidare. Den här burgaren är så jävla god. Proteinet kommer från ärtor och blandas med potatisstärkelse och kokosolja för att få ”köttig” konsistens och tuggmotstånd. Den röda färgen kommer från rödbetor. Hamburgaren är fri från soja, gluten och GMO. Burgaren innehåller mer protein, mindre mättat fett och mindre fett totalt – än en burgare av kött. Säljs bara på COOP, rek. pris 64,95 kr, 2 burgare.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras