Surskölj håret med äppelcidervinäger – Så här gör man

surskölj med äppelcidervinägerVisste ni att man kan få lent, fint och fräscht hår av äppelcidervinäger? En surskölj av håret kan faktiskt göra underverk. Mitt hår har den senaste tiden mått lite sisådär. Jag hade ju rosa hår ett tag och även om det var riktigt härligt och fint, så kan jag inte förneka att blekningen satte sina spår.

Jag har märkt att mitt hår betett sig lite konstigt överlag. Det har blivit fett och flottigt väldigt lätt. Hårbotten har känts torr. Även om jag funderat på att spara ut håret igen, så vill jag inte ha slitet hår. Häromkvällen åkte saxen fram och det slitna fick klippas bort. Jag passade på att surskölja håret med äppelcidervinäger samtidigt. Resultatet? Nu jäklar känns det fräscht.

Hur sursköljer jag håret?

Jag sursköljer med hjälp av äppelcidervinäger. Det återställer pH-balansen och gör hårets lent och mjukt. En surskölj fungerar både om du har torrt hår, eller fett hår. Det motverkar också klåda i hårbotten.

Det är väldigt individuellt hur mycket äppelcidervinäger man använder. Det är trots allt syra och man olika känslig för det. Det kan vara bra att komma ihåg.

Börja med att schamponera ditt hår som vanligt. Just nu varierar jag mellan tre olika veganska schampoon som jag tar tillfället att tipsa om. Inte nog med att dessa är helt veganska, de är alla tre tillverkade i Sverige. 1. Just Say No Schampoo är nytt från Dharmazone (Just Say No kommer i hel serie med shcampoo, balsam, tvål och hudkräm). 2. Schampoo från Rosenserien. 3. Pure Moisture Schampoo från ByNoor.

Nu till själva sursköljen. Efter att du schamponerat håret ska du inte använda balsam. Istället avslutar du din tvätt med äppelcidervinäger. Börja med att blanda ut äppelcidervinäger med vatten i en flaska eller sprutflaska. Applicera på håret, låt sitta en stund och skölj sedan noggrant igenom håret. Avsluta gärna med kallt vatten, så blir håret ännu mer blankt. Jag vet vid detta laget att jag inte behöver blanda ut med vatten utan har en flaska äppelcidervinäger i duschen som jag häller direkt på håret. Akta ögonen dock, det svider.

Någon mer som sursköljer håret?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras