Zucchiniplättar med dill

Zucchiniplättar

De här zucchiniplättarna är så extremt enkla att göra. Jag mätte inte när jag gjorde dem har försökt få till receptet ändå. Jag kommer förklara hur man kan tänka mer konsistens.

De är bäst precis efter man stekt dem. Om man gillar krispigt det vill säga. Och vem gör inte det? Jag brukar dock ändå göra rätt många och slänga fram som mellanmål eller tillbehör.

Zucchiniplättar

 • Halv zucchini
 • 1 – 3 dl kikärtsmjöl
 • 1 dl havremjölk
 • Salt
 • Svartpeppar
 • Grillkrydda
 • Dill
 • Olja / Margarin

Skölj av zucchinin och riv ner den i en bunke. Tillsätt kryddor efter önskad mängd. Var inte rädd för att salta på.

Blanda ner havremjölk och kikärtsmjöl. Vispa ihop till en smet. Beroende på hur mycket vätska din zucchini innehåller får du kanske fylla på med mer antingen mjöl eller mjölk. Man vill ha en konsistens på smeten som är lite lösare än sockerkakssmet. OM man vill ha mer fluff kan man vispa i lite bakpulver med.

Stek små plättar på båda sidor i olja eller margarin. Eller varför inte både och?

Zucchiniplättar

2 kommentarer
 1. Jättegoda!! Men, jag använde nästan 2.5 dl kikärtsmjöl innan det gick att steka och hade även i lite chili. Zucchinin tar verkligen åt sig hettan av chiliflakesen, så ta liiite i taget 🤣
  Saltat tyckte jag att jag gjorde rikligt, men det behövdes mer ändå… så spara inte på saltet. Men de blev riktigt knapriga och goda och jag tryckte i mig tre under tiden jag stekte dem 😂 En ny favorit i detta hushållet!! 👍🏼😍

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras