Snickersbollar, dadelbollar med jordnötter

Jag går emot min mans protest och kallar dessa för snickersbollar. ”Men det är ju ingen kola i!” löd protesten. Nej, han har förvisso rätt. Men snickers är ändå smaken som beskriver dem bäst känner jag. Äktenskapet i ett nötskal. ”Jag hör vad du säger, men…”

Från ett nötskal till ett annat. Jag älskar jordnötter. De har fått ett oförtjänt dåligt rykte. Bra fetter och mycket protein får man i denna härliga lilla nöt. Men visst, energin är hög och därför ska man väl inte dra i sig hur mycket som helst. Å andra sida gäller det ju allt.

De här snickersbollarna består av endast 3 ingredienser och är larvigt enkla att göra. Inget tillsatt socker och det perfekta lördagsgodiset.

Derins snickersbollar

  • 12 urkärnade dadlar
  • 1,5 dl rostade och saltade jordnötter
  • 2 msk kakao

Mixa alla ingredienser i en matberedare.

Rulla mindre bollar och ha i kylen till servering!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras