Mina favoriter just nu! Vegansk skönhet

Vadå vegansk skönhet? Som jag nämnt vid andra tillfällen, är veganism mer än vad man äter. Det handlar om att inte konsumera på bekostnad av djuren. Att inte utnyttja djuren i så stor utsträckning det bara går.

Vad gör kosmetik och hudvård vegansk? Det är några saker man får tänka på. Dels ska produkterna företaget tillverkar inte testa på djur. En annan sak är ingredienser som exempelvis bivax, karmin (E 120 är röd färg och framställs av löss) och honung som är från djur. Dessa går självfallet bort.

Ett sätt att välja rätt är att kolla efter vegan-märkning. Eller att det står exempelvis ”suitible for vegans” på. En ful grej jag dock märkt på sista tiden är att vissa icke-veganska märken försöker locka veganer med att skriva att det är veganska ingredienser. Okej, ingredienserna är inte animaliska men företaget testar på djur. Eller säljer till länder där produkterna testas på djur. Det är en djungeln!

Hur som helst finns det massor av underbara veganska märken och produkter! Därför vill jag tipsa om mina favoriter just nu! (Inlägget innehåller bland annat reklamlänkar från Apprl)

Mina favoriter just nu! Vegansk skönhet

Tarte Shape Tape Concealer. Som jag har längtat efter att Tarte skulle börja säljas i Sverige. Har sett fram emot att prova Shape Tape så jäkla länge och se om hypen är berättigad. Oh fucking yes! ÄLSKAR den! Nu i april började Tarte säljas på Sephora i Sverige och den är värd sin något dyra peng. 315 kr ligger den på och finns i alla möjliga nyanser.

DHARMAZONE ECO Nourish Face Serum. Jag har provat min beskärda del serum och ja, det är ofta massa fina ord men inte så mycket mer än så. Här är ett undantag värt att lyfta. Det här serumet är så skönt på på ansiktet och man ser direkt fräsch ut. Räddaren i nöden efter vintern kyla. 295 kr kostar 25 ml. Lite dyr kanske men man behöver inte mycket.

Wet n Wild H2O Proof Felt Tip Liquid Eyeliner. Den här rackaren har jag tagit upp tidigare gånger och den är värd att nämna 100 gånger till. Efter såååå många drag med eyeliners jag är denna fortfarande i topp. Och priset är helt galet bra! 59 kr. Har alltid en svart och en brun.

Make Up Store Läppstift X-matteDet här läppstiftet är helt underbart. Jag köpte den till mitt bröllop i somras, i färgen Misty Rose och det är en favorit. Krämig men ändå ganska matt. Jag använder en scrub försiktigt på läpparna och smörjer dem noggrant innan jag applicerar läppstift. På så vis slipper man flagor. 185 kr.

Make Up Store Sculpt excellence foundation. Hands down, det här är den bästa foundation jag provat. Fin finish och lätt att att applicera.  Jag använder en ganska kompakt borste att applicera med. Ytterligare en produkt jag upptäckte till mitt bröllop. Nu vill jag inte använda något annat. 385 kr. Den enda negativa är att förpackningen har mycket produkt kvar i sig när pumpen slutar funka mot slutet och det är lite krångligt att fiska upp det sista med spattel.

Make Up Revolution Precise Brow Pencil. Bryn är fan A och O. En snygg sminkning kan ruinras av dåliga bryn om jag får ha åsikter om saken. Har man snygga bryn behöver man inget mer. Bra och prisvärd är den här från Make up Revolution. 79 kr.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras