Fritters med morötter, salladslök och ramslök. Veganska och glutenfria

Glad påsk alla! Till påsklunch serverade jag bland annat dessa fritters med morötter, salladslök och ramslök. De blev jättegoda! Självfallet ska jag dela med mig av receptet.

Ramslök är en krydda jag verkligen älskar. Få kryddor ger så mycket vårkänsla. Ana min glädje när jag öppnade min smakbox och fann en burk torkad ramslök från Santa Maria. Tips! Nya prenumeranter får halva priset på sin första box med koden sporthalsa fram till 30 april. Jag rekommenderar varmt boxen Balans som är vegetarisk och låg på socker. Betala 99 kr istället för 199 kr (värde ca 350 – 450 kr).

Recept fritters

  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 1 dl gulärtsmjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 krm kala namak
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grillkrydda
  • Ramslök
  • 1 potatis
  • 2 morötter
  • 1 salladslök
  • Olja eller margarin

Börja med att vispa ihop smeten på kikärtsmjöl, gulärtsmjöl, vatten och alla kryddor. Jag har inte skrivit ut måtten på kryddorna eftersom det är en smaksak.

Skala potatisen och morötterna. Riv dem och blanda ner i smeten.

Hacka salladslök och blanda ner. Spara lite till servering.

Stek som plättar i fett på medelhög värme i en stekpanna.

Vi åt dem med vegansk bacon, stekt sparris och majs. Enkel lyx!

3 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras