Megaformer på Becore – pilates på maskin?

Ett medeltida tortyrredskap eller träningsredskap?

Uppe med med tuppen i dag. Min man fick för en gång skull lämna dottern på förskolan eftersom jag hade tidigare planer. 7:30 var det dags för event med Barebells och Vitamin Well på träningsstudion Becore. Jag fick nöjet att för första gången prova på Megaformer!

Den här träningsformen har jag sett dyka upp här och där i media. Det var en hype i USA vill jag minnas. Med hjälp av en speciellt framtagen maskin som vid första anblick liknar en sträckbänk eller tortyrredskap når man såväl små som djupa muskler. Tänk er ungefär pilates med hjälp av maskin.

Jag tyckte det var riktigt roligt och jobbigt. Som fan. Jobbigt. Ansträngande. Utmanande.  Skulle gärna träna detta mer. Känns som ett skonsamt och ändå intensivt sätt att träna. Megaformer är värt hypen skulle jag sammanfattningsvis säga. Tycker mig ha funnit helt nya muskler.

Frukost i solen.

Vi käkade efter passet en sjukt god frukost från Pom & Flora och snackade lite med tjejerna från Barebells och Vitamin Well. Barebells har en ny bar med smak av lemon curd. Jag provade självfallet inte eftersom den inte är vegansk. Däremot Vitamin Wells summer edition, Refresh med smak av lemonad och kiwi. Mums! Älskar just citrusdrycker.

Detta var helt enkelt en grym start på en tisdag!

Megaformer – mitt betyg

Kul? Väldigt kul!
Jobbigt? Ehhhh… ja….
Effektivt? Ja, det tror jag verkligen!
Värt att prova? Japp!
Något för nybörjare? Njae….

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras