Rosa hår! Vegansk hårfärg från Arctic Fox

Det här med att vara vegan sträcker sig bortom vad man äter för mat. Att inte utnyttja djuren gäller allt i livet – kläder, smink, livsmedel. Jag har tidigare skrivit lite om vegansk hudvård och smink. I dag ville jag prata lite om vegansk hårfärg. Jag har nämligen blivit med rosa hår! Det är något jag varit sugen på i flera år och till sist tänkte jag ”Äh, jag kör!”. Det är trots allt bara hår. Ungarna på min dotters förskola tycker ju jag är rätt cool, men föräldrarna… ja, kanske framstår jag som lite omogen?

Det absolut bästa med att bli äldre, är att jag bryr mig mindre och mindre om vad andra tänker. Visserligen var jag goth hela tonåren och rätt van att folk glodde. Mina tatueringar tenderar ju också att dra till sig blickar. Kan det vara så att jag är bra mycket mer exhibitionist än jag vill erkänna?

Hur som helst. Tillbaka till ämnet. Rosa hår. Vegan. Jag följer en fantastisk make-up artist på Instagram som heter Kristen Leanne. Hon använder bara veganskt och cruelty free smink. Via henne fick jag upp ögonen för märket Arctic Fox som gör hårfärger i alla möjliga färger. Märket är helt veganskt och 15% av intäkterna doneras till välgörenhet för djur. Färgen är helt fri från alkohol, peroxid och ammoniak. Rätt snällt alltså.

Alltså, jag är kär i det här märket. För det första, den luktar godis. Typ tuggummi. Bara en sån sak. Färgen är sjukt bra. Jag blekte självfallet håret innan eftersom jag är så mörk. Fick verkligen en fin nyans och den var så lätt att applicera. Jag blandade en grå som spädde ut färgen med en rosa. Håret blev dessutom vårdat av färgen. Som en jäkligt bra inpackning. Bra jobbat Arctic Fox!

Vegansk hårfärg

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras