Krämig vegansk indisk gryta

vegansk indisk gryta

Här härjar tyvärr förkylning och igår blev jag sugen på något varmt och lindrande. Så jag gjorde en krämig vegansk indisk gryta med gurkmeja, vitlök och ingefära. Basen är linser, som jag älskar så mycket. Baljväxter är verkligen guds gåva.

Upptäckte dock att quinoa var helt slut i hushållet och därför serverades det med ris. Det går lika bra med potatis eller varför inte bulgur?

Antingen älskar man det eller hatar det. Koriander. Gillar man det inte så strunta i den ingrediensen helt enkelt. Jag älskar det! Var lite besviken på krukan jag köpte dock eftersom den inte smakade så mycket.

Krämig vegansk indisk gryta

  • 2 msk olja
  • 2 msk färsk hackad ingefära
  • 4 finhackade klyftor vitlök
  • 1 msk kumminfrön
  • 1 msk torkad koriander
  • 1 dl röda linser
  • 1 dl gröna linser
  • 1 dl belugalinser
  • 1 burk krossad tomat
  • 1 l vatten
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk smoked paprika
  • 1 tsk chilipeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 ml kokosmjölk
  • 1 kruka färsk koriander

Fräs hackad ingefära, hackad vitlök, kummin och torkad koriander i oljan på medelhög värme utan att bränna.

Tillsätt alla övriga ingredienser utom kokosmjölk och färsk koriander och koka upp. Låt puttra 30 min.
Tillsätt kokosmjölk och hackad färsk koriander och låt puttra 5-10 min till.

Servera med valfritt tillbehör och släng på en näve färsk koriander. Njut!

vegansk indisk gryta

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras