Yoga med barn – Tips!

yoga med barnRedan när min dotter var ett år blev hon introducerad för yoga på förskolan. Hon är nu tre år och vi utövar gärna yoga tillsammans hemma. Det är en skön och lekfull stund tillsammans. Jag tror verkligen att det är bra för barn med yoga. Vad kan kan tänka på om man vill yoga med barn?

När man yogar med någon så liten får man tänka att det är lek och ett sätt att upptäcka hur kroppen kan röra sig. Min lilla tjej visar stolt upp Solhälsningen och även om den oftast slutar med tokigheter och bus märker jag att det ändå är ett bra sätt komma ner i varv för oss båda.  Man lägger prestation och prestige åt sidan. En bra övning för mig med – det får bli som det blir.

Boken Yoga med barn av Helen Larsson har varit rolig att titta i och min dotter tycker om att veta vad olika poser heter. Fantasin triggas igång när man ska vara en apa, en katt eller groda. Ett träd!

Jag vill också tipsa om Youtube. För barn som förstår engelska är Cosmic Kids toppen! Annars tycker jag och min dotter om videon som visas här nedan. Den är rolig och lätt att förklara då hon inte kan engelska ännu.


Jag tror att yoga kan ge barn verktyg att hantera stress och irritation senare i livet. Och de fysiska delarna såklart. Det är bra för balansen och motoriken. Fler och fler skolor och förskolor har börjat praktisera yoga. Det är hur härligt som helst!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras