Instagram Story takeover! …och tankar om Generation Pep

Den här veckan har jag takeover på Sporthälsas Instagram stories. Jättekul! Och jättesvårt märker jag… vad fasen ska jag dela med mig av? Än så länge har det av uppenbara skäl blivit en hel del recept som man kan hitta här på bloggen. That’s what I do! Men jag kanske ska ha en frågestund? Ofta folk frågar mig saker om att äta veganskt, vara vegan och så vidare. Så det kanske är något?

I morse när jag lämnade min dotter på förskolan såg jag en lapp på dörren, som för en gång skull inte var om löss eller kräksjuka. Det stod Pepedemin kommer, är du redo? Avsändaren var Generation Pep som arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Det gjorde mig mycket glad!

Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep och målsättning är att engagera hela samhället i frågan. De flesta barn och unga i Sverige rör faktiskt för lite på sig och dessutom äter de för dåligt. De här ohälsosamma vanorna ökar risken för bland annat depression, diabetes typ 2, sömnstörningar och hjärt-kärlsjukdom. Generation Pep arbetar för att skapa en folkrörelse för mer fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga.

Jag rekommenderar verkligen ALLA att besöka deras hemsida och ta del av det enorma utbudet av fakta, råd och tips för en mer aktiv livsstil. Det finns verktygslådor med inspiration, verktyg och konkreta tips på hur du kan göra skillnad som privatperson, organisation eller annan verksamhet.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras